Naglar

På Studio Sans erbjuds nagelvård  med konstmaterialet gel. Här kan du få dina naglar förstärkta och eller förlängda efter konstens alla regler. Vi har över 20 års erfarenhet i nagelskulptering. 
Nedan följer vanliga frågor och svar angående nagelbehandlingar:

Vad är gellack?
Gellack är en sorts hybridlack som kräver UV/LED ljus för att härda. Lacket ger en lätt förstärkning av din naturliga naglar och håller betydligt längre än  ett vanligt lack. En gellackbehandling kan dock inte tas bort med vanlig nagellacksremover, utan kräver en borttagningsbehandling, alternativt ett återbesök för att göra om lackningen. En gellackbehandling är helt klar och torr när du går från salongen, och du behöver inte vara rädd för att göra märken i lacket efter behandlingen. Återbesöksfrekvens rekommenderas med 2-3 veckor.

Vad är skillnaden på förstärkning och förlängning?
Det är endast längden som är skillnaden. Förstärkning lägger man även på den förlängda nageln. Dock kommer alltid en förlängd nagel att vara mindre hållbar än en nagel som endast är förstärkt, av naturliga skäl. 

Hur ofta bör man göra återbesök/påfyllning?
Eftersom naglarna växer nästan 1mm /vecka, rekommenderas att man rebalanserar materialet  efter ca 3 veckor. Det bör göras innan naglarna börjar haverera. Har det gått mer än 5 veckor bokar man nytt set.


Hur ska jag ta hand om mina naglar på bästa sätt?
Olja dina nagelband och undersida av naglar varje dag. Använd dem inte som verktyg. Går de ofta av är de för långa. Fila  ner dem.