Mikropigmentering & Mikroblading

Mikropigmentering & Mikroblading

Vad är det?

Mikropigmentering, kosmetisk pigmentering, permanent make up, ja det finns många namn för samma sak. Men det finns i huvudsak två olika metoder för detta. Mikropigmentering och mikroblading.

Vi utför mikropigmentering av bryn och eyeliner, samt mikroblading för bryn. Allt enligt läkemedelserket och socialstyrelsens föreskrifter. Vi strävar efter ett naturligt resultat, och arbetar med 3D teknik på bryn, dvs man simulerar strån istället för att fylla i helt.

 

Vem passar mikropigmentering/blading?

  • Man har tunna eller ljusa ögonbryn och fransar och vill förstärka dessa
  • Man har dålig syn eller är darrig på hand så man därför har svårt att lägga make up själv.
  • Man önskar ett naturligt utseende 24 timmar om dygnet.
  • Man vill se fräsh ut även vid simning och träning
  • Man vill förändra formen på sina ögon och/eller ögonbryn

 

Mikropigmentering/blading är perfekt för dig som inte har tid, energi eller expertis att applicera kosmetika varje dag.

Det förenklar vardagen, vilket ger dig ökad frihet och tid för annat. Vår mest efterfrågade behandling är bryn med 3D teknik. Då simuleras hår, strå för strå, så en realistisk effekt skapas, vilket ger ett naturligare resultat än att fylla i brynen helt. Bryn är ofta väldigt personliga då de hjälper till att rama in ansiktet och framhäver dina drag.

Genom mikropigmentering/blading kan man förstärka eller justera just dessa drag.

 

Vad är mikroblading?

Det anses vara semi-permanent, i jämförelse med den traditionella mikropigmenteringen. Det är en manuell metod där man använder ett tunt blad för att implementera färg i epidermis. Färgen hamnar då närmare ytan, vilket gör att linjerna framstår som klarare, skarpare och tunnare. Det blir inget "spill" under huden såsom det kan bli med maskin.

 

Vad är mikropigmentering?

Mikrogpigmentering görs med en maskin där man för in färg i mikropunkter med nål, under huden. Mikropigmenteringen går något djupare än mikrobladingen, vilket gör att linjerna inte blir lika tunna som vid en mikroblading. I gengäld så håller en mikropigmentering längre, än en mikroblading.

Hur länge håller en sådan här behandling?

Enligt lag i EU måste färg som används i ansiktet vara av den sort som bleks med tiden. Därmed är behandlingen inte permanent för livet, utan endast upp till ett par år. Alltså den bleknar bort. Denna process är väldigt individuell - dels hur bra din hud bevarar färgen, men även när man själv känner att det är dags att fylla i.

 

När färgen bleks kan den komma att ändra sig lite, beroende på din hudtyp, och vad huden utsätts för.

Bruna färger har en tendens att dra lite åt rött, då det röda pigmenten är de som är starkast och ligger kvar längst under blekningsprocessen. Svart tenderar istället att gå mot gråblått osv... Därför bör man veta att detta är en behandling som behöver följas upp och fyllas på när pigmenteringen börjar försvinna.

 

En mikropigmentering brukar hålla längre än en mikroblading. Vanligt är att man brukar komma tillbaka och fylla i en mikropgimetering efter 1-2 år. En del kan vänta ännu längre.

 

En mikroblading brukar de flesta vilja fylla på inom ett år. För en del håller det över ett år. Fördelen är dock att man kan skapa mer naturtrogna strån, då den tekniken inte har samma utflytande effekt som mikropigmenteringen har.

 

Hur lång tid tar en behandling?

Först får man sitta med bedövning i 1 timme.

Sedan tar själva behandlingen ungefär 1 timme. Så man får räkna med ca 2 timmar på salongen vid första behandlingstillfället. Andra behandlingstillfället brukar gå lite fortare.

 

Hur går en behandling till?

Vi gör alltid en konsultation med allergitest innan vi bokar in en tid för behandling. Den tar ca 20 minuter, och då går vi igenom din hälsostatus och dina önskemål för att se om det är en behandling som passar dig. Vi bokar in en dag för behandlingen minst 3-4 dagar senare. Sedan görs alltid en uppföljning, där vi fyller i partier som eventuellt har släppt. Den görs ca 4 veckor senare. Så allt som allt ingår 1 konsultation och 2 behandlingar i priset. I enstaka sällsynta fall behöver man genomgå en extra behandling, och då tillkommer 800 kr för den behandlingen.

 

Varför kan man behöva en extra behandling?

Det kan t ex vara så att personen i fråga inte svarar på bedövningen och har väldigt jobbigt under behandlingen så man måste dela upp det på en extra gång. Man blöder eller vätskar mycket så färgen inte får fäste, eller att huden har svårare att ta emot/behålla färg. Allt detta kan bero på underliggande orsaker såsom medicinering, humör, ångest, stress osv...

 

Vad ska jag tänka på inför en behandling?

Man bör ha den hudton man normalt brukar ha större delen av året. Dvs, man ska inte vara nysolad så man är solbränd. Huden måste vara i ett "utvilat" tillstånd. Man ska också låta bli att ha alldeles nyfärgade strån.

Samma dag som pigmenteringen bör du undvika koffein (kaffe, te, cola) omega3-tabletter och värktabletter.

 

Vad ska jag tänka på efter en behandling?

Huden ska inte utsättas för något annat än smörjning med anvisad kräm de två första veckorna /tills huden läkt helt. Ingen solning, bastu, bad eller saltvatten. Sen ska man alltid vara försikt med solens strålar, (för din hys skull) och alltid använda solskyddsfaktor i ansiktet - året om. Vilket även gör att din pigmentering kommer att hålla längre.

 

Då vi kräver läkarintyg inför en behandling...

Om du:

Har högt blodtryck

Har diabetes

Äter blodförtunnande mediciner

Har Rosacea, Psoriasis, utslag eller eksem i ansiktet

Har någon blödarsjuka eller keloidärrbildning

Vid vissa andra sjukdomar och medecinering kan man behöva ett läkarintyg.

 

Då vi nekar till pigmentering

Om du är gravid, ammar eller har någon blodsmitta utför vi ej mikropigmentering.

 

Hur ser prisbilden ut?

 

Ny mikroblading el pigmentering 3500 kr

(1 Återbesök ingår efter 4-6 veckor på en ny behanling)

 

Påfyllning inom 1 år (gjort på Studio Sans) 1900 kr

 

Påfyllning inom 2 år gjorda på Studio Sans 2300 kr