Kosmetisk tatuering

Kosmetisk tatuering

 

Vad är det?

Kosmetiskt tatuering är en semipermanent tatuering som man kan göra på olika sätt. Antingen genom att mikropigmentera med maskin, eller med den manuella metoden, sk blading.

 

Vilka behandlingar erbjuder ni?

Vi utför mikropigmentering av bryn och eyeliner, samt mikroblading för bryn på vår salong i Gävle. Allt enligt läkemedelserket och socialstyrelsens föreskrifter. Vi strävar efter ett naturligt resultat, och arbetar med 3D teknik på bryn, dvs man simulerar strån istället för att fylla i helt.

 

Vem passar kosmetisk tatuering?

  • Man har tunna eller ljusa ögonbryn och fransar och vill förstärka dessa
  • Man har dålig syn eller är darrig på hand så man därför har svårt att lägga make up själv.
  • Man önskar ett naturligt utseende 24 timmar om dygnet.
  • Man vill se fräsh ut även vid simning och träning
  • Man vill förändra formen på sina ögon och/eller ögonbryn

 

Kosmetisk tatuering är perfekt för dig som inte har tid, energi eller expertis att applicera kosmetika varje dag.

Det förenklar vardagen, vilket ger dig ökad frihet och tid för annat. Vår mest efterfrågade behandling är bryn med 3D teknik. Då simuleras hår, strå för strå, så en realistisk effekt skapas, vilket ger ett naturligare resultat än att fylla i brynen helt. Bryn är ofta väldigt personliga då de hjälper till att rama in ansiktet och framhäver dina drag.

Genom kosmetisk tatuering kan man förstärka eller justera just dessa drag.

 

Vad är mikroblading?

Det är en manuell metod där man använder ett tunt blad av nålar för att implementera färg i epidermis. Färgen hamnar då närmare ytan, vilket gör att linjerna framstår som klarare, skarpare och tunnare. Det blir inget "spill" under huden såsom det kan bli med maskin.

 

Vad är mikropigmentering?

Mikrogpigmentering görs med en maskin där man för in färg i mikropunkter med nål, under huden. Mikropigmenteringen går något djupare än mikrobladingen, vilket gör att linjerna kan upplevas något tjockare än mikroblading.

Hur länge håller en sådan här behandling?

Enligt EU:s bestämmelser måste färg som används i ansiktet vara av den sort som bleks med tiden. Därmed är behandlingen inte permanent för livet, utan endast upp till ett par år. Alltså den bleknar bort. Denna process är väldigt individuell - dels hur bra din hud bevarar färgen, men även när man själv känner att det är dags att fylla i. De flesta kunder kommer inom ett år tillbaka till vår salong i Gävle för att göra en touch up.

 

 

Hur lång tid tar en behandling?

Först får man sitta med bedövning i 15-20 minuter.

Sedan tar själva behandlingen ungefär 1 timme. Men vi sätter upp 2 timmar första behandlingstillfället, så det finns god tid för att gå igenom design och form. Andra behandlingstillfället brukar gå lite fortare.

 

Hur går en behandling till?

Vi erbjuder kostnadsfri allergitest för de som känner att de vill göra en sådan. I samband med den görs också konsultation. För de som känner att de inte vill göra en allergitest konsulterar vi naturligtvis alltid ändå, fast direkt vid behandlingstillfället.

 

Vad ingår i priset?

Två behandlingar, samt vaselin att efterbehandla tatueringen med.

I sällsynta fall kan man behöva göra ytterligare en behandling, och då tillkommer en behandlingskostnad på 800 kr.

 

 

Varför kan man behöva en extra behandling?

Det kan t ex vara så att personen i fråga inte svarar på bedövningen och har väldigt jobbigt under behandlingen så man måste dela upp det på en extra gång. Man blöder eller vätskar mycket så färgen inte får fäste, eller att huden har svårare att ta emot/behålla färg. Allt detta kan bero på underliggande orsaker såsom medicinering, humör, ångest, stress osv...

 

Vad ska jag tänka på inför en behandling?

Man bör ha den hudton man normalt brukar ha större delen av året. Dvs, man ska inte vara nysolad så man är solbränd. Huden måste vara i ett "utvilat" tillstånd.

 

Samma dag som pigmenteringen bör du undvika koffein (kaffe, te, cola) omega3-tabletter och värktabletter.

 

Vad ska jag tänka på efter en behandling?

Huden ska inte utsättas för något annat än smörjning med anvisad kräm de två första veckorna /tills huden läkt helt. Ingen solning, bastu, bad eller saltvatten. Sen ska man alltid vara försikt med solens strålar, (också för din hys skull) och alltid använda solskyddsfaktor i ansiktet - året om. Vilket även gör att din tatuering kommer att hålla längre.

 

Då vi kräver läkarintyg inför en behandling:

Om du:

Har högt blodtryck

Har diabetes

Äter blodförtunnande mediciner

Har Rosacea, Psoriasis, utslag eller eksem i ansiktet

Har någon blödarsjuka eller keloidärrbildning

Vid vissa andra sjukdomar och medecinering kan man behöva ett läkarintyg.

 

Då vi nekar till kosmetisk tatuering:

Om du är gravid, ammar eller har någon blodsmitta utför vi ej kosmetisk tatuering.

 

Hur ser prisbilden ut?

 

Ny behandling av 3D bryn 3500 kr

(1 Återbesök ingår efter 4-6 veckor på en ny behanling)

 

Påfyllning inom 1 år (gjort på Studio Sans) 1900 kr

 

Påfyllning inom 2 år gjorda på Studio Sans 2500 kr