Kosmetisk tatuering

Kosmetisk tatuering

Vi utför kosmetisk tatuering av bryn och eyeliner, allt enligt läkemedelserket och socialstyrelsens föreskrifter. Vi strävar efter ett naturligt resultat, och arbetar med 3D teknik på bryn, dvs man simulerar strån istället för att fylla i helt.

 

Vi har valt att arbeta med bevaro pigment, som är svenska säkra pigment, vilka är godkända och registrerade hos Läkemedelsverket – ett måste för professionella tatuerare. Det unika med Bevaro är att pigmenten inte ändrar färg överhuvudtaget. Den nyans man valt bleks bara sakta med tiden.

 

Därmed är behandlingen inte permanent för livet, utan endast upp till ett par år. Hur lång tid denna process tar, är väldigt individuellt - dels hur bra din hud bevarar färgen, men även när man själv känner att det är dags att fylla i. De flesta kunder kommer inom ett år tillbaka för att göra en touch up.

 

Inför en kosmetisk tatuering bör man ha den hudton man normalt brukar ha större delen av året. Dvs, man ska inte vara nysolad så man är solbränd. Huden måste vara i ett "utvilat" tillstånd.

Samma dag som pigmenteringen bör du undvika koffein (kaffe, te, cola) omega3-tabletter och värktabletter.

 

Efter behandlingen ska huden inte utsättas för något annat än smörjning med anvisad kräm de två första veckorna /tills huden läkt helt. Ingen solning, bastu, bad eller saltvatten. Sen ska man alltid vara försikt med solens strålar, (också för din hys skull) och alltid använda solskyddsfaktor i ansiktet - året om. Vilket även gör att din tatuering kommer att hålla längre.

 

Vi kräver läkarintyg om du:

Har högt blodtryck

Har diabetes

Äter blodförtunnande mediciner

Har Rosacea, Psoriasis, utslag eller eksem i ansiktet

Har någon blödarsjuka eller keloidärrbildning

Vid vissa andra sjukdomar och medecinering kan man behöva ett läkarintyg.

 

Vi nekar behandling om du är gravid, ammar eller har någon blodsmitta.

 

Hur ser prisbilden ut?

 

Ny behandling av 3D bryn 3500 kr

(1 Återbesök ingår efter 4-6 veckor på en ny behanling)

 

Påfyllning inom 1 år 1900 kr

 

Påfyllning inom 2 år 2500 kr