Fettfrysning

Vad är coolshaping/fettfrysning?

Coolshaping reducerar lokala fettdepåer permanent

genom ny behandlingsteknik, Cryolipolysis. Det är en

behandling där man med kontrollerad nedkylning dödar

fettcellerna på ett lokalt område på kroppen. Fettceller

är mer känslig för kyla än omkringliggande vävnad,

vilket gör att varken hud, muskler eller nervtrådar tar

någon skada.

Hur lång tid tar det?

Behandlingen tar ca en timme, men kroppen fortsätter att arbeta och göra sig av med de döda fettcellerna i upp till tre månader innan man når det slutliga resultatet. Vetenskapliga studier har visat att man i genomsnitt tappar upp till 25% vid första behandlingen.

En rekommenderad kur är på 3 behandlingar på samma område med 4-6 veckors mellanrum. Coolshaping är ett alternativ till fettsugning, men utan att behöva göra kirurgiska ingrepp. En fettfrysning är också en mer ekonomisk behandling för att bli av med oönskade fettdepåer samt att man slipper alla risker som normalt förknippas med fettreducerande kirurgi. Dessutom ger fettreducering med Coolshape ingen konvalescens. Du kan komma och göra din fettfrysning på lunchen och återgå direkt till jobbet.

 

Hur går en behandling till?

Först har vi en konsultation om var du vill bli behandlad och hur din hälsostatus ser ut. Sedan placeras en skyddsduk på det område som ska frysas, varpå 1 eller 2 handstycken appliceras på området och ett vakumsug uppstår. Området som sugs in i handstycket kyls ner till -10 grader i 1 timme. Fettcellerna reagerar på kylan och en naturlig förstörelseprocess sätts igång. Det man kan känna under behandlingen är ett kraftigt sug, men själva kylan känns inte. Under behandlingen kan du ligga och läsa, eller surfa på mobilen. Efter 60 minuter släpper vakumet och området masseras någon minut, därefter kan du fortsätta dagen som vanligt.

 

Biverkningar

Enligt de vetenskapliga studier som gjorts inom fettreduktion genom kyla eller fettfrysning finns inga komplikationer eller långsiktiga risker med en cryolipolysis behandling.

En långsiktig process för kroppen gör att fettcellerna tas om hand på ett naturligt och skonsamt sätt av kroppens metabolism.

De tillfälliga biverkningar som kan uppstå för en del, är domningar, blåmärken, eller en stickande känsla på området, vilket försvinner inom några dagar.

 

Resultat

Redan efter ca 3 veckor kan man se de första resultaten. Men kroppens metabolism fortsätter processen ända upp till 3 månader efter behandlingen. Resultatet är permanent förutsatt att du behåller din vikt, annars kan de resterande fettcellerna givetvis öka i volym.

Det är dock viktigt att poängtera att fettreducering med kyla inte är en bantningskur eller totalt eliminerar kraftig övervikt och fetma. Den här typen av behandling är kroppsformning där mindre oönskade fettdepåer tas bort.

Men det är en effektiv behandling som ger ett permanent resultat.

 

Fettfrysning med Coolshapaing

 

Artikel i Mitt Gävle okt 2015

Hon fryser bort kärlekshandtag

 

En ny skönhetsmetod har introducerats i Gävle. I minus tio grader fryses fettceller sönder som sedan transporteras ut ur kroppen den naturliga vägen. Initiativtagaren Sussi Qvick på Studio Q har själv provat med framgång. Hon driver skönhetsföretag med inriktning på vaxning, tandblekning och tatuering av ögonbryn.

Till det sistnämnda ville hon komplettera med en laser som tar bort onödiga tatueringsprickar, men eftersom hon inte har en tatueringsstudio rekommenderades hon därför denna maskin.

Den är självfallet amerikansk, men vetenskapligt testad och är vanligt förekommande på skönhetssalonger i Stockholm där svenska läkare gått i god för den.

– Mig veterligen är det den första i Gävle, säger Sussi Qvick som för fem veckor sedan testade maskinen och redan kunnat konstatera att midjemåttet minskat med några centimeter. Annars ses det slutgiltiga resultatet först efter tolv veckor och tre behandlingar. Hon säger att det är en overklig känsla när sugstyckena appliceras på kroppen. En skyddsduk ger ett blött och lite kladdigt intryck, men av själva kylan känns inget. Det bildas ett vakuum när fettcellerna bombarderas och slås ut i tio minusgrader. Det sker ingen annan invärtes påverkan, nerver och muskler går fria, och den enda biverkningen är möjligen en lätt tillfällig blånad som uppstår av vakuumet.

– De döda cellerna går sedan ur kroppen genom lymfsystemet, man helt enkelt kissar bort det passerade fettet, säger Sussi Qvick.

Maskinen har funnits på plats i några veckor, men först den här veckan har även det behandlingsssäng som krävs kunnat ställas i ordning. Redan har kunder som vill bli av med kärlekshandtag eller gäddhäng bokat tid.

Men Sussi Qvick understryker en sak:

– Det här är ingen bantningsmetod, inget för kraftigt överviktiga, snarare ett komplement till den vanliga skönhetsbehandlingen.

Hon delar sin tid mellan sitt företag och jobbet som stylistlärare på Real-gymnasiet. Fram till i somras stod hon även som ägare av hela Studio Q i Centralpalatset där ytterligare fem specialister arbetar. Nu har hon överlåtit ägarskapet och hyr i stället in sig.

– Fyrtio procents arbetstid här och åttio på gymnasiet får räcka, skrattar hon.