BORTTAGNING AV TATUERING

Borttagning av tatuering

Hos oss kan du en få befintlig tatuering borttagen. Det rör sig inte om laser, utan om en behandlingsmetod som efterliknar en tatueringsbehandling.

 

 

Frågor och svar:

Vilken typ av tatuering kan man ta bort?

Alla typer av tatuering, både permanenta kroppstatueringar och kosmetiska semipermanenta.

Hur lång tid tar det att ta bort en tatuering?

Beror på storlek, färgtäthet och vilket djup färgen ligger på. Men precis som vid en laserborttagning, så krävs oftast flera behandlingar, med läkningsprocess på ca 2-3 månader mellan gångerna. Skillnaden är, att denna behandling är effektiv på alla färger, vilket inte laser är.

Ett par bryn, t ex, tar ca 1-3 behandlingar att ta bort helt och hållet. Men oftast kan man göra om själva tatueringen även om inte all färg är borta, beroende på färgtäthet, form och design naturligtvis, vilket innebär att det kanske räcker med 1 eller som mest 2 behandlingar för att kunna göra om brynen.

 

Vad kostar det?

Beror på storleksområde som behandlas. Men fokus för oss ligger ju på bryn, och priset för det är 1500 kr per behandling.

 

Hur går en behandling till?

Man bokar tid för borttagning, och vi går igenom vad man vill ta bort, och vad man kan förvänta sig för resultat. Sedan får man bedövning innan behandlingen påbörjas. Man använder en tatueringsmaskin och för in ett medel som attraherar pigmenten som drar sig upp till ytan. Där bildas en skorpa, och när skorpan trillar av följer pigmenten med. Man behandlar små områden i ett fläckvis mönster för att läkningsprocessen ska gå fortare.

 

Hur ska det skötas efteråt?

De följande två veckorna ska det behandlade området bevaras torrt, då man vill att det ska bildas en skorpa som så småningom ska ramla av. (Man ska alltså inte, till skillnad från när man gör en pigmentering, - smörja huden.) Färgen kan komma att upplevas starkare än vad tatuering var innan, beroende på att pigmenten lyfts närmare hudytan under själva processen. När skorporna försvunnit kan man med fördel smörja med aloevera kräm eller liknande för att återuppbygga huden. Man kan även sminka sig som vanligt.

 

Hur ser det ut direkt efter behandling?

Det kommer att se lite prickigt ut, eftersom man inte kan gå på och göra en behandling på hela området, då det blir för omfattande läkningsprocess. Man punktbehandlar kan man säga, vilket innebär att man lämnar lite frisk hud mellan varje punkt. Därav blir det inte en hel stor skorpa över hela brynet, utan det blir små små punkter som skorpor istället.

 

Hur lång är läkningsprocessen?

Hudytans läkningsprocess är 1-2 veckor innan skorporna lossnar. Huden kan då vara lite röd, ungefär som det ser ut efter ett sår där en skorpa har släppt. Det kommer att återgå till normal färg så småningom, och läkningsprocessen inuti huden räknar man med tar ca 3 månader.

Vad ska jag tänka på innan behandling?

Två veckor innan behandling ska du undvika att ta mediciner som innehåller acetylsalicylsyra, tex albyl, bamyl, magnecyl, treo, doleron, paraflex comp och aspirin. Du ska heller inte ta inflammationshämmande smärtsillande till exempel Indemee, ipren, brufen, voltaren, naprosyn och felden. Dessa tabletter ökar blödningsrisken. Detsamma gäller alkohol.

Vid värk eller andra besvär kan du använda alvedon, citodon, panodil eller distalgesic, vilka inte är blodförtunnande.